Βιβλιοκριτική

  • Από το www.typologos.com. Του Νίκου Μόσχοβου:

Καίρια ζητήματα  αναδεικνύει η νέα ποιητική συλλογή «Φως, ο τόπος του Άλλου Τρόπου» του γνωστού  καρδιολόγου-  πολυτάλαντου ποιητή, Δρ. Ανδρέα  Γ. Λίτου, που παρουσιάστηκε στις 7.30  το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαρτίου του 2013 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 Άπαντες οι ομιλητές συμφώνησαν πως η νέα ποιητική «κατάθεση» του  γνωστού πνευματικού ανθρώπου της Θεσσαλονίκης έχει να μεταδώσει πολλά προς το βιβλιόφιλο κοινό κι όχι μόνον.

Η συνέχεια εδώ…

 

  • π. Παναγιώτης Καποδίστριας από την ιστοσελίδα “Στον ίσκιο του Ήσκιου”:

Στο ανά χείρας έργο, αλλά και στα δέκα μέχρι τώρα ποιητικά βιβλία του, ασχολείται με το Φως. Τούτος ο έρωτας του Δρ Λίτου με το φως ανατάσσει σε κάθε ποίημα τον αναγνώστη και τον ωθεί να ψάξει ν’ ανακαλύψει την πηγή και τον κυρίαρχο του Φωτός. Πώς ονομάζει ο καθείς το φως του, δικό του θέμα ή πρόβλημα. Σημασία έχει να προσεγγίσει -ούτως ή άλλως- το φως και ας καεί!… Και προς αυτή την κατεύθυνση χειραγωγεί τον αναγνώστη ο ποιητής Λίτος (και ο κάθε γνήσιος ποιητής, ως άλλωστε έχει χρέος), σε καιρό και τόπο κατακλυσμιαίας επικράτησης ενός πολύτροπου σκοταδιού.

Περισσότερα εδώ…

 

 

  • Από το περιοδικό “Πολιτισμικά Θεσσαλονίκης”, τεύχος Ιούλιος- Αύγουστος 2009:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K. Zουράρις: “H ποίηση του Aνδρέα Λίτου, ιατρού, έχει μια άμεση ερωτική συνάφεια με την Eυχαριστιακή σύναξη μας.”